هر کسب و کار آنلاین نسخه خاص خود را دارد!

همانطور که در پست چرایی ورود به بازار دیجیتال گفته شد، برای اینکه کسب و کار آنلاین ما پیشرفت قابل توجهی در عرصه دیجیتال مارکتینگ داشته باشد لازم است برنامه ای منسجم و پیوسته برای آن داشته باشیم، اما نه هر برنامه ای. این یعنی هر نسخه ای برای هر کسب و کاری قابل اجرا نیست و اگر برنامه تبلیغاتی خاصی در یک کسب و کار نتیجه خوبی داشته است الزاما برای فعالیت تجاری ما نیز جوابگو نخواهد بود.

در این پست سعی داریم درباره برنامه دیجیتال مارکتینگ هر کسب و کار و نکاتی مهم برای شروع برنامه ریزی در اختیار شما دوستان قرار دهیم. این نکت ساده اما کلیدی از منابع معتبری چون آموزش های مارکتینگ Lynda و دیگر منابع معتبر جمع آوری شده است.

استراتژی بازاریابی
دیجیتال مارکتینگ استراتژی

چه کسی برنامه تبلیغاتی ما را باید بنویسد؟

اولین نکته و مهم ترین نکته در برنامه ریزی دیجیتال مارکتینگ استفاده از استراتژی و برنامه منحصر بفرد خودمان است که لازم است این برنامه ریزی توسط صاحبان موسسه و یا افرادی که شناخت کافی از کسب و کار و نوع مشتریان ما را دارند انجام شود. این یعنی هیچ شخص یا شرکتی فقط با بررسی شبکه های اجتماعی ما یا فقط مشتریان هدف ما، مناسب برنامه ریزی دیجیتال مارکتینگ مجموعه ما نیست، در صورت نیاز به استفاده از مشاوره این افراد، حتما نیاز به برگزاری جلسات متعدد و به اشتراک گذاری اطلاعات دقیق از کسب و کار شما خواهد بود؛ پس همیشه توجه کنید که نسخه واحد موفقیت برای همه کسب و کارها وجود ندارد و نیاز به طراحی نسخه مخصوص به شما وجود دارد.

استراتژی درست کدام است؟

دو مدل اصلی برای نوشتن استراتژی وجود دارد. مدل اول مدلی بر پایه رضایت و سود مادی صاحبان مشاغل و دوم مدلی بر پایه رضایت مشتریان. که هر کدام مزیت ها و معایب خاص خود را دارند. که حتماً بطور واضح با معایب استراتژی های یک طرفه آشنا هستید و می‌دانید که هیچ‌وقت نمی‌توان با تامین سود فقط یک طرف، هر دو طرف را راضی نگه داشت. با توجه به این موضوع، استراتژی کاربردی به استراتژی گفته میشود که ناحیه مشترک این دو مدل را پوشش دهد.

برای شروع نوشتن یک استراتژی سوالات زیر را از خود بپرسید :

  1. آیا کسب و کار شما دیجیتال است؟ به عبارت بهتر آیا از نحوه کسب و کار سنتی جدا شده و به سمت کسب و کار دیجیتالی قدم برداشته اید؟
  2. اگر تاکنون در فضای دیجیتال موفق نشده‌اید، آیا کسب و کار شما ساختار مناسبی دارد و قابلیت دیجیتال شدن را دارد؟
  3. آیا تلاش های شما در راستای دیجیتال مارکتینگ در مسیر هدف تعیین شده شما است؟ تمام انتخاب هایی که برای تبلیغات دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ کرده اید باید بررسی شود تا بدانیم آیا این تلاش ها هدف دلخواه ما را نتیجه داده است یا در مسیر مخالف گام برداشته ایم؟
  4. آیا زمان کافی برای به نتیجه رسیدن استراتژی خود دارید؟ هر اقدامی در تبلیغات با فرض اینکه در مسیر درستی باشد می‌تواند کارساز باشد اما قطعاً این موضوع به زمان نیاز دارد و امکان ندارد به سرعت انجام شود.

دو نکته طلایی در طراحی استراتژی دیجیتال مارکتینگ

۱) همیشه آپدیت باشید!

به روز بودن همیشگی و فعالیت روزانه در فضای مجازی یکی از سخت ترین و پر چالش ترین و البته مهم ترین نکاتی است که برای تبلیغات دیجیتال باید در نظر گرفته شود. لازم است بدانید برای قدم گذاشتن در این مسیر و رسیدن به نتیجه دلخواه لازم است تیم تبلیغاتی شما به صورت پیوسته در فضای مجازی فعالیت داشته و به عنوان کسب و کاری پویا و به روز شناخته شوید.

۲) محصولات خود را نفروشید!

کسب و کار هایی با دید سنتی تر همیشه به این فکر می‌کنند که اگر محصول با کیفیت و یا متفاوتی به مشتریان خود ارایه دهند قطعا می توانند برنده رقابت شوند. اما در تفکر جدید هدف نهایی فقط فروش محصول با کیفیت یامتفاوت و خاص نیست. در کسب و کار هایی که برپایه سرویس‌ها بنا شده اند نیز چنین است ممکن است تنها با پشتیبانی با کیفیت بتونید کمی به هدف خود نزدیک شوید اما قطعا شانس موفقیت فقط با سرویس با کیفیت هم زیاد نیست. اما نکته ای که اکثر صاحبان مشاغل آن را فراموش کرده اند فروش تجربه است. اگر می خواهید مشتریانی وفادار و همیشگی داشته باشید بدانید شما نه محصول می‌فروشید و نه سرویس! بلکه شما فقط یک تجربه خوب می فروشید. در مسیر دیجیتال مارکتینگ نیز تلاش می‌کنیم تا مشتریان ما حس خوبی از تجربه خدمات و محصولات ما تجربه کنند. پس تا می‌توانید روی ایجاد تجربه بهتر مشتریان خود کار کنید و این تجربه را در تمام جوانب کسب و کار خود از طراحی و تولید محصول، جشنواره‌ها، تبلیغات، فروش، پشتیبانی و …. لحاظ کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *